Miramar Jauregiak 300 gonbidatu baino gehiago bildu zituen sukaldari ospetsuekin, luxuzko afari batean, San Sebastian Gastronomika Basque Country-ren 25 urteak ospatzeko. Kongresua ekitaldi jendetsu batean hasi zen, Kursaalen, gastronomiako kongresu handietako dekanoaren bi hamarkada eta erdian garrantzitsuak izan diren protagonista askorekin, hala nola René Redzepi, Ferran Adrià, Alex Atala, Rasmus Munk, Leo Espinosa, Yoshihiro Narisawa edo José Andrés.

Gastronomikak kongresurik onena egin du 25 urte hauetan, ez bakarrik jende gehien bildu delako edo programaren eta parte hartu duten sukaldarien kalitateagatik, baizik eta, batez ere, kongresuaren hiru egunetan giroan nagusitu den positibotasunagatik. Kongresuaren datuek edizio errekor hori bermatzen dute, 48 nazionalitatetako 14.712 akreditaturekin, 1.468 biltzarkiderekin eta 413 kazetari akreditaturekin.

Albisteak